Catharina Amaliahof 28, 1947 HT Beverwijk
085 75 000 99
085 75 000 98

Netwerkbeheer

Voorkom storingen, bespaar tijd en geld

Een netwerkomgeving is een investering voor de lange termijn. Het netwerk moet voortdurend beschikbaar en betrouwbaar zijn en tevens toekomstbestendig. Bedrijven willen snel kunnen anticiperen op marktveranderingen en dat heeft invloed op de prestaties en behoeften. Telkens wordt een beroep gedaan op de prestaties en de flexibiliteit van het netwerk. De taak van de netwerkbeheerder is het onderhouden van voldoende capaciteit, functionaliteit en integriteit van de netwerkinfrastructuur.

Het is belangrijk een tweetal facetten te onderscheiden:

  • Operationeel netwerkbeheer omvat de dagelijkse – routinematige – taken die nodig zijn om het netwerk conform het vastgestelde beschikbaarheids- en betrouwbaarheidspercentage te laten functioneren.
  • Tactisch netwerkmanagement richt zich op het beheer op middellange termijn. Het leidt tot voorstellen voor het aanpassen van de informatie-infrastructuur.

Goed beheer van het netwerk is van groot belang voor de productiviteit en de user experience binnen uw bedrijf. Gezien de complexiteit van de hedendaagse netwerken is een goede beheer- en monitoringtool van groot belang om snel problemen te kunnen ondervangen en voorkomen.

Beveiliging en capaciteit van WiFi-netwerken

Mobiliteit is niet meer weg te denken en wordt alleen maar belangrijker. Uw netwerk moet goed beveiligd zijn en optimale capaciteit bieden om uw medewerkers op afstand te kunnen laten werken. Meer en meer werken bedrijven bijna volledig op WiFi-netwerken.

Helaas worden er veel wireless netwerken gebouwd aan de hand van wat de techniek kan en welke techniek er beschikbaar is. Er wordt te weinig, of helemaal niet gekeken naar de core business van het bedrijf en wat de gebruikers echt nodig hebben. En het gaat toch echt om de gebruikers! De techniek hoort ondersteunend te zijn aan de behoefte. Netwerkbeheer door Simac kan u daarbij helpen.

Network as a Service

Met onze netwerkbeheer-service zorgen wij dat uw netwerk in heel Nederland snel weer beschikbaar is in geval van een storing. Vanuit het Computim Operations Center vindt 7×24 uur monitoring plaats en voorkomen zo storingen. Dit bespaart u veel tijd en kosten. Wij houden van transparantie en houden u maandelijks op de hoogte met rapportages. Met Network as a Service bieden wij een volledig beheerd netwerk aan.

Het is de kunst om de theorie achter de techniek te combineren met ervaring in het werkveld. Met netwerkbeheer combineren we de techniek en jarenlange ervaring en zetten dat in om u een voortdurend beschikbaar, betrouwbaar en tevens toekomstbestendig netwerk te leveren.

Faces-400x400px-1_1_07

…Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod

Hetty van Epen
Eigenaar, Lelycare
Fysiotherapie Europa Joram

Fijne samenwerking en vlotte ondersteuning bij vragen.

Joram Uitdewilgen
Directeur, Fysiotherapie Europa

Specialisme

Onze ervaringen
Draytek monitoring en configuratie
99%
Netwerk aanleg en onderhoud
97%
Netwerkbeheer / Werkplekbeheer op afstand
97%
Cloud Office oplossingen
95%
Office 365 & Exchange Online
95%