Catharina Amaliahof 28, 1947 HT Beverwijk
085 75 000 99
085 75 000 98

FAQ

Veel gestelde vragen aan Computim over Zakelijke Telefonie, Netwerkbeheer, Hosting diensten, Microsoft Office 365

De vragen die wij ontvangen over VoIP, Netwerkbeheer, Microsoft Office 365, Beveiliging en Hosting ontvangen hebben wij  handig hieronder voor u vermeld.

FAQ

 • VoIP Telefonie
 • Microsoft Office 365
 • Domeinnaam

Het einde van ISDN in Nederland is officieel door KPN aangekondigd (2019). ISDN staat voor Integrated Services Digital Network en was destijds de opvolger van analoge telefonie (POTS).

Het zijn voornamelijk de bedrijven die nog bellen via ISDN en vaak gaan deze pas kritisch naar hun telefonie kijken als er iets verandert binnen de organisatie zoals bijvoorbeeld een verhuizing. Want waarom iets veranderen dat (nog) prima werkt?

Hierom: wil een organisatie echt profiteren van de mogelijkheden die virtualisatie met zich meebrengt, dan kan het niet om het omarmen van een volledige (cloud-)strategie voor hun ICT én communicatie heen. Het is daarom verstandig om nu te kijken naar een futureproof alternatief: VoIP (Voice over IP).

VoIP is geen rocket science meer, telefonie is de afgelopen 10 jaar volledig verschoven naar de IP systemen en kan inmiddels gezien worden als een ‘gewone’ bedrijfsapplicatie, net zoals email.

September 2019 lijkt ver weg, maar vooral bij de complexere situaties is het slim om nu al te informeren naar een goede leverancier als alternatief. Wij kennen onze klanten door en door en kunnen organisaties daarom vakkundig begeleiden en adviseren in de overstap naar VoIP.

Ja, u kunt eenvoudig bij Computim VoIP afnemen. Er is zowel managed VoIP als unmanaged VoIP te bestellen via Computim.

Wij voeren altijd een survey uit voor managed VoIP om te controleren of het netwerk klaar is voor VoIP. Mocht dit nog niet zo zijn, dan zullen we een stappenplan uitschrijven om er voor te zorgen dat de organisatie klaargestoomd wordt voor VoIP telefonie.

Ja, u heeft het recht om u bestaande nummers te behouden. Voor meer informatie over nummerbehoud verwijzen wij u naar naar de pagina nummerbehoud.

Het is mogelijk om een licentie over te zetten naar Computim zolang dit een licentie is die wij ook aanbieden. Wanneer je dit wilt omzetten kan je het beste contact opnemen met onze support op via : Microsoft Office 365 informatie aanvraag / 30 dagen demo naar aanleiding van het formulier nemen wij contact met u voor de mogelijkheden.

De eerste keer dat je als beheerder inlogt wordt er gevraagd om een telefoonnummer en alternatief e-mailadres op te geven voor je admin/ beheerder gebruiker, wanneer je dit hebt gedaan kun je het wachtwoord resetten via de volgende url:

https://passwordreset.microsoftonline.com

Wanneer je van een normale gebruiker het wachtwoord kwijt bent, kun je de beheerder vragen om deze voor je te resetten of als je zelf het beheerder account bezit, kun je inloggen met dit account om voor je normale gebruiker het wachtwoord te resetten.

Als je als beheerder bent ingelogd ga je naar Beheerder > Gebruikers > Actieve gebruikers. Daar vink je de betreffende gebruiker aan en klik je rechts op Wachtwoord opnieuw instellen.

Mocht je geen telefoonnummer en alternatief e-mailadres  hebben opgegeven voor je beheerdersaccount  en het wachtwoord kwijt zijn van het beheerderaccount, neem dan contact op met servicedesk@computim.nl met het verzoek om het wachtwoord voor je te resetten. Wij kunnen dan u wachtwoord resetten. Hiervoor moet wel de licentie via Computim gaan.

 

Data van Office 365 wordt opgeslagen in datacenters in Amsterdam, Dublin, Helsinki en Wenen. De data blijft dus binnen de EU.

De helpdesk van Computim kan u zeker helpen met Office 365.

Wij kunnen u assisteren bij de volgende handelingen:
 • DNS Configuratie (Domeinnaam toevoegen in Office 365)
 • Exchange configureren in het beheercentrum
 • Gebruikersbeheer ( Gebruikers aanmaken , licentiebeheer, wachtwoorden wijzigen)
 • Vragen over het beheercentrum
 • Inrichten Sharepoint in het beheercentrum
 • Ondersteuning bij het instellen van e-mail en  Onedrive
 • Ondersteunng bij storingen
 • Account overnemen van ander Office365 aanbieder.

*Voor deze deze diensten dient de licentie wel via Computim.

voor overige vragen kunt u ook bij ons terecht. Indien nodig kunnen wij contact opnemen met Microsoft.

Installatieservice (€ 60,00 eenmalig per licentie per gebruiker:

Dit uitgebreide installatiepakket is een eenmalige dienst en omvat een uitgebreide installatieservice:

 • Migratie van een externe mailbox

Via Teamviewer voeren we op het betreffende apparaat het volgende uit:

 • Downloaden en installeren van Office365 software
 • Instellen van e-mail op 1 apparaat (PC of Mac)
 • Inrichten van Onedrive voor 1 gebruiker

Een domeinnaam kan bestaan uit letters, cijfers en koppeltekens. Een voorbeeld van een domeinnaam is bijvoorbeeld www.computim.nl.

Een domein bestaat uit 3 delen,

 • eventuele subdomeinnamen zoals “www
 • de naam van het domein zoals “computim
 • en de extensie van het domein zoals “nl

De delen worden gescheiden door punten.

Er zijn regels opgesteld door de verschillende registries ook wel NIC’s (Network Information Centers) genoemd. met betrekking tot domeinregistraties.

Sommige organisaties of gebruikers zijn uitgesloten voor bepaalde extensies en soms mogen bepaalde extensies enkel geregistreerd worden door een inwoner van dat land. De beherende NIC mag de regels zelf bepalen en kan bepaalde domeinnamen weigeren. Soms worden bepaalde esthetische zaken niet geaccepteerd: een domeinnaam als www.commit-suicide.xx kan niet in elke extensie geregistreerd worden. Tevens kan de beherende NIC een domeinnaam weigeren omdat deze teveel weg heeft van een bestaand merk.

Wanneer u twijfel kunt u altijd contact met onze support opnemen door een e-mail te sturen naar verkoop@computim.nl.

Vraag hier eenvoudig jouw domeinnaam aan.

Een subdomeinnaam hoort bij een hoofddomein en staat altijd gescheiden door een punt voor het hoofddomein. U kunt een subdoemin laten verwijzen naar een onderdeel van uw website of laten verwijzen naar een externe bron.

Voorbeeld van een subdomeinnaam

Hoofddomeinnaam : computim.nl

Subdomeinnssm: klanten.computim.nl/klantenpaneel/inloggen ( Dit verwijst naar de webhosting van beheers omgeving van uw domeinnaam bij computim).

Wanneer u een domeinnaam registreerd is Computim net zoals alle registrars(providers) verplucht het domeinnaam op uw naam te registreren.